Pille Ivask • 6. detsember 2016 kell 13:15

Tim Cook kummutas Apple Watchi kuulujutud

Apple Watch  Foto: epa

Apple’i juht Tim Cook avas kaarte selle kohta, kuidas läheb nutikellal Apple Watch ning lükkas ümber kuulujutud, et tegu on tarbija jaoks igava vidinaga.

Cook teatas CNBCle antud intervjuus, et detsembri esimene nädal on Apple Watchil läinud väga hästi ning et tegu on populaarse jõulukingitusega. “Meie andmetel läheb Apple Watchil hästi,” teatas Cook ning märkis, et praeguste andmete põhjal teeb nutikell oma parima kvartalitulemuse. Samas ei öelnud Cook ühtegi konkreetset numbrit, kui palju toodet tegelikult on müüdud.

Eile teatas International Data Corporation (IDC), et kolmanda kvartali jooksul müüs Apple üksnes 1,1 miljonit nutikella, mis on 71% võrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal. IDC andmeil läheb nutikellal kehvasti ning inimesed pole sellest huvitatud.

Apple Watch on esimene toode, mis tuli välja pärast Cooki saamist ettevõtte juhiks. Nutikella müüginumbreid on hoitud salajas, samuti arvestab ettevõte Apple Watchi müügitulemused nii-öelda teiste toodetega samase kategooriasse, kuhu kuuluvad ka iPod ning Apple TV.

TECHnalysis Researchi analüütik Bob O’Donnell märkis, et ilmselt on Apple Watchi tulemused head, kuna tegu on oluliselt taskukohasema kingitusega kui näiteks iPhone või Apple’i sülearvuti. “Ma pole küll üllatunud, kui Apple Watch teeb tulemustes hea nädala, ent pikas perspektiivis näen siiski probleeme,” viitas O’Donnell nutikella ebaedule ning sellele, et Apple’i käekäik sõltub liiga suurel määral endiselt iPhone’ist.

Hetkel kuum