Mait Kraun • 8. detsember 2016 kell 20:46

Börs: aktsiaindeksid jõudsid uute rekorditeni

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaindeksid murdsid jälle uute rekorditeni. Sellele aitas kaasa Euroopa Keskpanga president Mario Draghi, kes ütles, et vajadusel suurendatakse varaostuprogrammi, vahendab Bloomberg.

Euroopa Keskpank teatas, et pikendab varaostuprogrammi 2017. aasta lõpuni. Tõsi, tuleva aasta märtsist hakkab varaostude maht järk-järguliselt vähenema. Mario Draghi lisas, et vajadusel võidakse programmi laiendada. Stoxx Europe 600 indeks tõusis ja see aitas ka Standard & Poor’s 500 indeksi tõusule. Võlakirjade hinnad odavnesid ning nafta tõusis uuesti üle 50 dollari barrelist.

S&P 500 on koos Dow Jonesi indeksiga viimasel ajal uusi rekordeid purustanud. Investorid spekuleerivad, et Donald Trumpi plaan paneb majanduse kasvama. Tähelepanu on nüüd aga Föderaalreservil, sest keskpank plaanib selle kuu keskel intressimäärasid tõsta.

S&P 500 indeks tõusis 0,2 protsenti 2246 punktini. Dow Jones lisas 64 punkti ja lõpetas päeva 19 613 punktini. Dow on viimase kaheksa päeva jooksul tõusnud seitsmel. Stoxx Europe 600 kallines täna 1,2 protsenti – indeks kallines juba neljandat päeva järjest.

WTI toornafta kallines 2,2 protsenti ja barrel maksab 50,84 protsenti. Brent lisas 1,9 protsenti ja jõudis 53,99 dollarini barrelist. Kulla hind kukkus 0,2 protsenti.

Hetkel kuum