• Jaga lugu:

  Microsofti aktsia tõusis rekordini

  Microsoft.Foto: EPA

  Nasdaq on koos teiste indeksitega saavutanud uusi rekordeid, aga paljud suuremad tehnoloogiafirmad on Donald Trumpi valimisvõidu järel odavnenud. Microsoft on aga erand, kirjutab CNN Money.

  Microsofti aktsia on pärat USA presidendivalimisi kallinenud 5 protsenti ja jõudnud kõigi aegade rekordini (63,24 dollarit). Ettevõtte turuväärtus läheneb poolele triljonile dollarile.
  Facebooki aktsia on samal ajal odavnenud 4 protsenti, Amazon on odavnenud 1 protsendi ning Netflix ja Alphabet on sisuliselt samale tasemele jäänud.
  Mis võiks olla Microsofti aktsia tõusu põhjus? Arvatakse, et tehnoloogiafirmale mõjuksid madalamad maksumäärad, mida Trump toetab, hästi.
  Nimelt tahab Trump muuta välismaistel kontodel seisva raha kodumaale toomise tunduvalt odavamaks. Kui praegu peavad ettevõtted maksma 35 protsenti, siis Trumpi plaani kohaselt kukuks see protsent 10 peale. Microsoftil on viimaste andmete järgi vaba raha 136,9 miljardit dollarit – sellest 111,1 miljardit hoitakse praegu välismaal.
  Ka teistel suurematel tehnoloogiafirmadel, kellel on suur osa rahast välismaal, on alates presidendivalimistest paremini läinud. Näiteks on tõusnud tublisti nii Apple’i kui ka Oracle’i aktsia.
  Trump loodab, et kui ettevõtted toovad raha USAsse tagasi, siis kasutavad nad seda kodumaal investeeringuteks ja aitavad seeläbi majandust.
  Samuti on võimalik, et suured ettevõtted kasutavad raha aktsiate tagasiostudeks või dividendi tõstmiseks, mis on investoritele meeltmööda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.