• Jaga lugu:

  Börs: aasta viimane nädal algas positiivse noodiga

  New Yorgi börsFoto: EPA

  USA turud alustasid aasta viimast nädalat positiivse noodiga ning olid tõusuteel - Nasdaq sulgus rekordkõrgel ning ületas päevase kauplemise käigus hetkeks esmakordselt 5500 punkti taseme.

  Nasdaqi edule aitas kaasa Apple’i 0,6% tõus. S&P 500 edukaimad sektorid olid materjali- ja infotehnoloogiasektor.
  Ka majandusuudised toetasid täna aktsiaid. Detsembris kasvas tarbijate kindlustunne ning seda mõõtev indeks kerkis 113,7 punktile ehk kõrgeimale tasemele alates 2001. aasta augustist. USA koduhinnaindeks kasvas oktoobris võrreldes eelmise aastaga 5,6%.
  Eile olid USA turud seoses pühadega suletud ning jäävad suletuks ka tuleval esmaspäeval seoses uue aasta algusega.
  Tänane päev märkis teist kauplemispäeva n-ö jõuluvanaralli perioodil, mis jääb ajavahemikku 23. detsember kuni 4. jaanuar. S&P 500 teeb tavaliselt selle aasta lõpu perioodi jooksul 1,4% tõusu, selgub Stock Trader's Almanaci statistikast.
  WTI toornafta hind kukkus 88 sendi ehk 1,66% võrra ning barreli hinnaks kujunes 53,90 dollarit naftatoodangu kärpe ootuses. OPECi ja naftariikide ühendusesse mittekuuluvate riikide kokkulepe kärpida naftatoodangut jõustub sel pühapäeval.
  Veebruari kullafutuurid tegid 5,20dollarilise kasvu ning untsi hinnaks kujunes 1138,80 dollarit.
  Dow Jones kasvas 0,8% ning lõpetas päeva 19 948,14 dollaril. S&P 500 sulgus 0,22% kasvuga 2268,88 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,45% tõusuga 5487,44 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.