Pille Ivask • 3. jaanuar 2017 kell 12:00

Dollar jätkab võimsat rallit

USA dollar  Foto: EPA

Dollar jätkas ka täna oma võidukäiku, peamine dollariindeks on tõusnud viimase 15 aasta tippu, vahendab MarketWatch.

ICE dollariindeks DXY, mis näitab dollari kurssi kuue suurema valuuta suhtes, tõusis 1,1%, 103,31 punktile. Tegu on pea sama tasemega mis 2002. aasta detsembris.

Täna jätkunud dollari tõus annab märku sellest, et investorid on ikka veel positiivselt meelestatud Donald Trumpi plaanidest USA majandust elavdada, mis näevad ette nii maksureforme kui ka kulutuste suurendamist. 2016. aastal kerkis dollariindeks 3,6% võrra ehk indeks on suurenenud juba neli aastat järjest.

BK Asset Managementi direktor Boris Schlossberg kommenteeris MarketWatchile, et dollarirallit põhjustab investorite jätkuv kindlus USA majanduse edasise tugevnemise suhtes. “Läheb kuid, enne kui Trumpi majandusreformid hakkavad mõju avaldama, samas oodatakse, et majandustulemused lähevad aina ülespoole. See tähendab, et pettumuse tõenäosus suureneb, kui tulemused ootustele ei vasta,” arutles Schlossberg.

Euro oli täna teiste valuutadega võrreldes dollari suhtes suurim langeja, kukkudes 1,0386 dollarile. Võrdluseks, eilne tase oli 1,0477.

Hetkel kuum