Rainer Saad • 6 jaanuar 2017

Trigon müüb Metsäle kinnistuid

Kinnistu  Foto: Andres Haabu

AS Trigon Property Development teatas, et müüb Metsä Wood Eesti ASile kinnistuid.

Ettevõtted on sõlminud ostu-müügi eellepingu Pärnus Kase tänaval asuva kuue kinnistu müümiseks. Praegu kuuluvad kinnistud Trigon Property Developmentile. Metsä Wood Eesti planeerib kinnistutele tehase rajada.

Lõplik ostu-müügileping sõlmitakse pärast kõikide eellepingu tingimuste täitmist 2017. aasta esimeses pooles.

Eellepingusse läinud kuus kinnistut võivad asuda Pärnus aadressidel Kase 13, Kase 15, Kase 15a, Kase 17, Kase 19 ja Arukase 8, kus Maa-ameti kaart näitab pooleli olevat detailplaneeringut. Tavaliselt lepitakse ostu-müügitehingutes kokku nii, et müüja teeb detailplaneeringud asjaõiguslepingu sõlmimist valmis ning annab ostjale üle kohese ehitusvalmidusega kinnistud. Detailplaneeringu lõpetamine sätestatakse eellepingus asjaõiguslepingu sõlmimise tingimusena, kirjutas kinnisvarauudised.ee.

Teade kinnistute müügist tõstis ka Trigon Property aktsiat, mis rallis reedel 18,1%, 0,638 euroni.

Eelmise aasta juunis kirjutas Äripäev, et seni Eestis peamiselt metsa varumisega tegelenud Soome puiduhiiglane teeb suurinvesteeringu ja hakkab vineeri tootma. Soome börsifirma Metsä Group kontserni kuuluv Metsä Wood investeerib Eestisse 50 miljonit eurot, rajab vineeritehase ja loob kuni 200 töökohta.

Hetkel kuum