Pille Ivask • 30. jaanuar 2017 kell 8:00

Starbucks palkab 10 000 põgenikku

Starbucks  Foto: epa

Starbucksi juht Howard Schultz andis vastulöögi USA presidendi Donald Trumpi moslemite sissesõidukeelule, teatades, et palkab 10 000 sõjapõgenikku.

“Me ei kavatse seista tegevusetult ega jääda vaikseks, kuna teadmatus uue administratsiooni otsuste kohta aina kasvab,” kommenteeris Schultz Starbucksi lehel, vahendab CNBC. “Maailmas on üle 65 miljoni inimese, kelle ÜRO on nimetanud sõjapõgenikeks. Meie teeme plaane, et järgmise viie aasta jooksul palgata üle maailma 10 000 põgenikku."

Schultz märkis, et põgenike palkamisega alustatakse suure tõenäosusega USAs, kusjuures esmajärjekorras võetakse tööle need, kes aitasid USA vägesid, olles kas tõlgid või kuuludes abipersonali hulka.

Starbucksi juht märkis, et ilmselt töötavad nad tulevikus vastu teistelegi Trumpi algatustele. Schultzi sõnul jätkab Starbucks investeeringuid Mehhikosse hoolimata sellest, et Trump lubas USA ja Mehhiko vahele müüri ehitada. “Me jätkame investeeringuid meie jaoks väga olulisele turule. Toetame oma Mehhiko kliente, nende partnereid ja peresid,” lubas ta.

Schultzi avaldus tuleb ajal, mil Trump teatas, et keelab immigratsiooni Süüriast ja veel kuuest moslemienamusega riigist. Praeguse seisuga on USAsse sisenemine keelatud teadmata ajaks Süüria põgenikel, samas on Süüria passi omanikele kehtestatud kolmekuuline USAsse sisenemise keeld. Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani ja Jeemeni passi omanikud ei saa USAsse sõita kolme kuu vältel. Nimetatud riikide sõjapõgenikud said aga neljakuulise USAsse sõitmise keelu.

Hetkel kuum