Indrek Mäe • 10 veebruar 2017

Renault’ supertulemus

Renault.  Foto: EPA

Prantsuse autotootja eelmise aasta tulemused paranesid märgatavalt ning ületada suudeti ka analüütikute ootused.

Renault' kasum kasvas 38 protsenti, ulatudes eelmisel aastal 3,28 miljardi euroni. Aasta varem teenis autotootja 2,38 miljardi euro suuruse kasumi ning 16 ettevõtet katvat Bloombergi analüütikut ootasid 2016. aastaks 3,05 euro suurust kasumit.

Kasvas ka autotootja käive, mis oli möödunud aastal 51,2 miljardit eurot ehk 13 protsendi võrra suurem võrreldes 2015. aastaga.

Kasumikasv tuleneb peamiselt turuosa suurendamise arvelt, mis sai võimalikuks tänu uudsete mudelite, näiteks Megane, turuletoomisele. Samuti toetasid Renault’ arengut ettevõtte arendatavad sportautod. „Tegemist oli väga hea aastaga, saavutasime kõik seatud eesmärgid,“ ütles ettevõtte finantsjuht Clotilde Delbos.

Ta lisas, et hea tulemus saavutati hoolimata probleemidest Venemaa ja Brasiilia turul.

Hetkel kuum