Mait Kraun • 14. veebruar 2017 kell 7:22

Kriisiaegsed pättused söövad Šveitsi suurpanga kasumit

Credit Suisse  Foto: EPA

Credit Suisse neljanda kvartali kahjum ulatus 2,35 miljardi frangini (2,34 miljardit dollarit), sest ettevõte sai 2008. aasta kriisi ajal tegutsemise eest suure trahvi, vahendab Bloomberg.

Šveitsi panga neljanda kvartali kahjum oli suurem kui analüütikute prognoositud 2,07 miljardit franki. Pank pani kohtukulude katteks kõrvale 2,17 miljardit franki. Nimelt määras USA justiitsministeerium neile 5,3 miljardi dollari suuruse trahvi, sest pank tegutses 2008. aastal hüpoteeklaenudega tagatud väärtpaberiturul ebaseaduslikult, teatas Zürichis tegutsev pank.

„Eelmine aasta oli esimene täisaasta, mil me rakendasime uut strateegiat. Esimesed 12 kuud pakkusid meile väljakutse ning tööd oli palju,“ ütles Credit Suisse tegevjuht Tidjane Thiam. „Meie meeskondade pühendumus on viinud meid eesmärkidele lähemale.“

Sarnaselt teiste Euroopa pankadega on ka Credit Suisse pidanud madalate intresside tõttu püksirihma koomale tõmbama. Samuti nõutakse pankadelt rohkem reserve.

Ettevõtte aktsia on sellel aastal tõusnud 1protsendi võrra. Bloombergi Europe 500 pankade ja finantsteenuste indeks on kallinenud 2,6 protsenti. Credit Suisse juhatuse tegi ettepaneku maksta dividendi 70 senti aktsia kohta.

Hetkel kuum