Mait Kraun • 23. märts 2017 kell 17:53

Millist nutitelefoni müüdi eelmisel aastal enim?

iPhone  Foto: EPA

2016. aasta enimmüüdud nutitelefon oli Apple’i iPhone 6s – see ületas nii Samsungi Galaxy S7 kui ka teisi mudeleid, selgub uuest uuringust, vahendab CNBC.

USA tehnoloogiagigant müüs 2016. aastal umbes 60 miljonit iPhone 6s mudelit, selgub IHS Markiti andmetest. Uuringufirma ei nõustunud täpset numbrit avalikustama. Teisel kohal oli samuti Apple’i toode – iPhone 7. Seda müüdi kokku 50 miljonit tükki.

Samsungi Galaxy S7 Edge mudelit müüdi kokku 25 miljonit ning sellega oli nutitelefon edetabeli viiendal kohal.

„Apple on jälle tõestanud, et nende uutes mudelites on piisavalt innovatsiooni ja uusi omadusi, mille tõttu tasub telefone osta. Tänu sellele on Apple ka nii edukas olnud. Ettevõte suudab pikka aega müüa ka vanemaid mudeleid. Nii iPhone 6s kui ka 6s Plus on juba üle aasta vanad,“ kirjutas IHS oma pressiteates. iPhone 6s toodi müüki 2015. aasta neljandas kvartalis.

Tõsi, üleüldises mõistes müüb kõige rohkem nutitelefone siiski Samsung. Ettevõte hõivas esikümnest viis kohta, sest nende mudelite valik on lai. Eriti hästi on läinud J-seeria telefonidel, mis on suunatud arenevatele turgudele.

Hetkel kuum