Futuurid: kas USA farmerid panevad nisuhinna tõusma?

06. aprill 2017, 10:02
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170406/BORS/170409815/AR/0/AR-170409815.jpg

Kuigi nisuhind liigub juba kuude kaupa vaid külgsuunas, võib USA farmerite otsus nüüd futuuridesse liikumise tuua, kirjutab finanzen.net.

Nimelt on uudisteprotaali andmetel USAs sel aastal oluliselt vähendatud nisukasvatuspinda. Kui mullu kasvatati seal nisu 18,4 miljoni hektari peal, siis sel aastal on näitaja miljoni hektari võrra väiksem.

Just pikka aega madal püsinud nisu hind on pannud farmerid nisukasvatuse pinda kokku tõmbama. Peale selle on farmerite otsust mõjutanud ka taimehaigused. Näiteks Kansase osariigis kasvatatud nisust sai vaid 38 protsenti predikaadi „hea“ või „väga hea“. Seepärast on finanznen.net analüütikute hinnangul võimalik, et futuuride hinnad võivad keskmises perspektiivis taas ülespoole rühkida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. April 2017, 10:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing