Pille Ivask • 13 aprill 2017

Börs: poliitika tekitab investoreis pingeid

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Geopoliitilised pinged muudavad investorid murelikuks ning seetõttu lõpetas USA börs tänase päeva miinuspoolel.

S&P 500 indeks sulgus 0,68% võrra madalamal 2328,96 punktil. Suurimad langejad olid energia- ja finantssektor.

Dow Jones kukkus 0,67% võrra, 20 453,25 punktini. Suurimad kukkujad olid Chevron ning Caterpillar, mis langesid vastavalt 2,6% ja 1,9% võrra.

Nasdaq Composite lõpetas päeva 31,01 punkti ehk 0,5% jagu punases, 5805,15 punktil.

Nädala kokkuvõttes kukkus Dow 1% võrra, S&P 500 1,1% ja Nasdaq 1,2% jagu.

Wall Streeti silmad olid täna suures osas just pankadel, kuna nii JP Morgan, Wells Fargo kui ka Citigroup teatasid oma tulemused. Neist JP Morgani ning Citigroupi tulemused olid oodatust paremad, Wells Fargo omad jäid ootustele alla. Päeva lõpetasid punases aga siiski kõik kolm: JP Morgani aktsia kukkus 1,2%, Citigroupi oma 0,8% ja Wells Fargo kõige enam, 3,3%. Ühtlasi oli viimase näol tegemist ka S&P 500 indeksisse kuuluvatest aktsiatest tänase päeva kõige kehvemaga.

Laiemas plaanis muudab investorid aga murelikuks üha pingestuv geopoliitiline olukord. USA ja Põhja-Korea vahelised pinged on kasvanud, samuti on USA ja Venemaa suhted halvenenud. Või nagu USA president Donald Trump ütleb, “kõigi aegade halvimad”.

Bloomberg vahendab, et tänase päeva tulemusi silmas pidades tuleb siiski arvestada ka seda, et pühade-eelsel ajal on kauplemine tavapärasest tagasihoidlikum, mistõttu tuleb muudatusi turgudel vaadata teatud reservatsiooniga.

Hetkel kuum