Mait Kraun • 4. mai 2017 kell 20:22

Börs: nafta järsk langus survestas turge

New Yorgi börs  Foto: EPA

Nafta hind langes kuue kuu madalaima tasemeni, sest mure ülepakkumise pärast kasvab. Börsifirmade tulemused aitasid USA aktsiaid aga vee peal hoida, vahendab Bloomberg.

WTI toornafta hind langes peaaegu 5 protsenti ja barrel maksab alla 46 dollari. Standard & Poor’s 500 indeks jäi sisuliselt samale tasemele. Kindlustusfirmad kallinesid ja energiasektori aktsiad kukkusid. Kuld tegi viimase aasta suurima kahepäevase languse. Võlakirjade tootlused kasvasid.

Investorid keskenduvad reedel ilmuvale tööturu raportile, eelkõige otsitakse kindlust, et USA majanduskasv on jätkuvalt paranemas. Nafta hinnalangus tekitab aga muret, et globaalse majanduse kasv ei pruugigi nii tugev olla. USA ja Euroopa börsifirmade tulemused on olnud aga oodatust paremad.

„Aktsiatele on tulnud ette mitmeid takistusi, näiteks kehv automüük ja Apple’i pettumust valmistav käive,“ ütles Bloomberg Intelligence’i strateeg Gina Marin Adams. „Turgude suuna kohta annavad vihje ka metallide hinnad, mis on odavnenud.“

Ökonomistid prognoosivad, et USAs loodi eelmisel kuul 190 000 töökohta. Tööturu andmed ilmuvad homme Eesti aja järgi kell 15:30.

S&P 500 indeks kallines 0,1 protsenti 2389 punktini. Indeks pole viimase seitsme kauplemissessiooni jooksul üle 0,2 protsendi langenud ega tõusnud.

WTI toornafta hind langes 4,8 protsenti 45,52 dollarini barrelist, sest investorid tunnevad muret ülepakkumise pärast, mida ei suuda kaotada ka OPECi kokkulepe. Brent odavnes samuti 4,8 protsenti ja barrel maksab 48,38 dollarit. Kuld langes 1229 dollarini untsist.

Hetkel kuum