Mait Kraun • 15. mai 2017 kell 13:55

Nafta hind tõuseb

Naftapuurtorn Brasiilia rannikul.  

Nafta hind tõusis täna kahe nädala tippu, sest Saudi Araabia ja Venemaa naftaminister tegid ühisavalduse, kus toetasid OPECi kokkuleppe pikendamist üheksa kuu võrra, vahendab MarketWatch.

Kokkulepe tähendaks, et OPEC ja teised naftariigid hoiavad tootmiskärbete kokkulepet jõus 2018. aasta esimese kvartali lõpuni. OPECi kohtumine toimub 25. mail ja seal tehakse eeldatavasti ka vastav otsus.

Pekingis ühisel pressikonverentsil ütles Saudi Araabia energiaminister Khalid Al-Falih, et kokkulepet on vaja pikendada, sest oodatud varude taset pole veel saavutatud. Venemaa energiaminister Aleksandr Novak lisas, et konsultatsioonid on läinud hästi ning riigid on nõus kokkulepet toetama.

WTI toornafta juunikuu futuuride hind tõusis täna 2,9 protsenti 49,55 dollarini barrelist. Brenti toornafta juulikuu futuur lisas 2,6 protsenti 52,5 dollarini barrelist.

Hetkel kuum