• Jaga lugu:

  Dimon: 3 faktorit, mis USAd tagasi hoiavad

  JPMorgani juht Jamie Dimon.Foto: Bloomberg

  USA suurimat panka juhtiv Jamie Dimon ei ole rahul, et Ühendriikide noortel on tööturul ees mitmeid takistusi ning palgakasv on peatanud, vahendab CNBC.

  Business Roundtable tippkohtumisel räägis JPMorgan Chase’i tegevjuht „kolmest väga halvast“ faktist, mis hoiavad USA majanduskasvu tagasi. Allpool on need ka välja toodud.
  70 protsenti noortest meestest ei kvalifitseeru sõjaväeteenistusse. „See on kas hariduse pärast – nad ei suuda lugeda või kirjutada – või tervise tõttu, sinna hulka kuuluvad peamiselt ülekaalulisus ja diabeet. See on uskumatu number,“ ütles Dimon. Tema arvamus põhineb mõni aasta tagasi ilmunud Pentagoni uurimusel, kus selgus, et sõjaväeteenistusest jääb 71 protsenti 17-24-aastastest meestest kõrvale just nende põhjuste tõttu.„Pooled lastest ei suuda kooli ära lõpetada,“ ütles Dimon. „Isegi need, kes lõpetavad, ei suuda korralikus töökohas töötada.“ Tõsi, umbes kümnend tagasi ilmus uurimus, millest selgus, et suurlinnades lõpetab keskkooli vaid 53 protsenti õpilastest. Äärelinnade koolides suudab keskkooli lõpetada 71 protsenti õpilastest.Tööhõive määr on Ühendriikide meest seas langenud ühe põlvkonna jooksul järsult. Valitsuse andmetest selgub, et 25-54-aastaste meest tööhõive on langenud 96 protsendilt (1970. aastal) 88,4protsendini (2017. aasta maikuu).
  Lisaks sellele kritiseeris Dimon ka USA regulatsioone, mis piiravad väiksemate ettevõtete loomist ning kinnisvaralaenude saamist. Palgakasvu, mis on praegu 2,5protsendi juures, on pidurdamas mitmed faktorid.
  „Ma võiksin teha pika nimekirja nendest asjadest, mis on meil hoogu maha võtnud ja töökohti ning palkasid mõjutanud,“ ütles Dimon. „Ma arvan, et USA peaks ennast paljude asjade suhtes kokku võtma.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.