Dimon: 3 faktorit, mis USAd tagasi hoiavad

07. juuni 2017, 21:30
JPMorgani juht Jamie Dimon.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170607/BORS/170609735/AR/0/AR-170609735.jpg

USA suurimat panka juhtiv Jamie Dimon ei ole rahul, et Ühendriikide noortel on tööturul ees mitmeid takistusi ning palgakasv on peatanud, vahendab CNBC.

Business Roundtable tippkohtumisel räägis JPMorgan Chase’i tegevjuht „kolmest väga halvast“ faktist, mis hoiavad USA majanduskasvu tagasi. Allpool on need ka välja toodud.

  • 70 protsenti noortest meestest ei kvalifitseeru sõjaväeteenistusse. „See on kas hariduse pärast – nad ei suuda lugeda või kirjutada – või tervise tõttu, sinna hulka kuuluvad peamiselt ülekaalulisus ja diabeet. See on uskumatu number,“ ütles Dimon. Tema arvamus põhineb mõni aasta tagasi ilmunud Pentagoni uurimusel, kus selgus, et sõjaväeteenistusest jääb 71 protsenti 17-24-aastastest meestest kõrvale just nende põhjuste tõttu.
  • „Pooled lastest ei suuda kooli ära lõpetada,“ ütles Dimon. „Isegi need, kes lõpetavad, ei suuda korralikus töökohas töötada.“ Tõsi, umbes kümnend tagasi ilmus uurimus, millest selgus, et suurlinnades lõpetab keskkooli vaid 53 protsenti õpilastest. Äärelinnade koolides suudab keskkooli lõpetada 71 protsenti õpilastest.
  • Tööhõive määr on Ühendriikide meest seas langenud ühe põlvkonna jooksul järsult. Valitsuse andmetest selgub, et 25-54-aastaste meest tööhõive on langenud 96 protsendilt (1970. aastal) 88,4protsendini (2017. aasta maikuu).

Lisaks sellele kritiseeris Dimon ka USA regulatsioone, mis piiravad väiksemate ettevõtete loomist ning kinnisvaralaenude saamist. Palgakasvu, mis on praegu 2,5protsendi juures, on pidurdamas mitmed faktorid.

„Ma võiksin teha pika nimekirja nendest asjadest, mis on meil hoogu maha võtnud ja töökohti ning palkasid mõjutanud,“ ütles Dimon. „Ma arvan, et USA peaks ennast paljude asjade suhtes kokku võtma.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2017, 19:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing