Pille Ivask • 26. juuni 2017 kell 17:17

Kes võiks olla Uberi järgmine juht?

Sheryl Sandberg  Foto: epa

Pärast Travis Kalanicki tagasiastumist Uberi juhi kohalt on kuulujutuveski hoogsalt oma tööd teinud ning praegu on sõelal kuus potentsiaalselt juhikandidaati.

Wall Street Journali andmeil püüavad Uberi nõukogu liikmed leida uue juhi kuue nädala jooksul.

Kuigi Uber pole jõudnud veel börsile, on selline plaan juba pikka aega ettevõttes küpsenud ning see annab alust arvata, et ka juhi koht on tippjuhtidele atraktiivne. Investorid on Uberi hinnanud 50 miljardile dollarile.

Portaal The Hill on välja toonud kuus nime, kes võiksid potentsiaalselt olla head asendajad Kalanickile. Sealjuures väärib märkimist, et Uber vajaks endisest juhist ilmselt väga erineva stiiliga liidrit. Kalanicki on süüdistatud nii seksismis, ülbuses kui ka halva töökeskkonna tekitamises.

Sheryl Sandberg. Facebooki üks juhtfiguure on tuntud oma hea maine poolest. Allikate sõnul oleks Sandberg Uberi juhtkonna eelistatuim kandidaat juhi kohale. Samas pole teada, et Sandberg oleks huvitatud Facebookist lahkumisest.

Susan Wojcicki. YouTube’i juht on olnud Google’i videogigandi eesotsas viimased kolm aastat. Naine on Silicon Valleys väga hea mainega, julgedes rõhuda tundlikele küsimustele, mis puudutavad näiteks soolist võrdõiguslikkust.

Thomas Staggs. Tegu on Disney endise tegevjuhiga.

Mark Fields. Ford Motori endine juht oleks hea kandidaat Uberi juhi kohale.

Anthony Foxx. USA endine transpordiminister.

Marissa Mayer. Tegu on Yahoo endise juhiga, keda Uberi juhtkond näeks hea meelega ettevõtte eesotsas. Mayer lahkus Yahoost pärast seda, kui ettevõte müüdi maha Verizonile. 

Hetkel kuum