Liina Laks • 28. juuni 2017 kell 8:51

Nestle ostab rekordkoguse aktsiaid tagasi

Foto: Reuters/Scanpix

Alles eile sai teatavaks, et investor Dan Loeb ostab 3 miljardi dollari eest Šveitsi toidukontserni Nestle aktsiaid. Nüüd teeb Nestle oma sammu.

Bloombergi andmetel plaanib Nestle osta tagasi 21 miljardi frangi (ligikaudu 20 miljardi dollari) eest aktsiaid.

Lisaks teatas kontsern, et investeerib täiendavaid summasid oma kohvi-, vee- ja loomatoiduärisse. Nestle kohviäri toob talle aastas sisse ligikaudu 20 miljardit franki, mis on neljandik tema kogukäibest.

Nestle aktsia on viimase kolme aasta jooksul näidanud mõõdukat, 20protsendist tõusu. Alates aasta algusest on aktsia tõusnud 15 protsenti ning teade Loebi hiigelinvesteeringust pani aktsia rallima. Täna oli aktsia Šveitsi börsil kolme protsendiga plussis ja kauples 84 Šveitsi frangi peal.

Hetkel kuum