Pille Ivask • 6. juuli 2017 kell 16:40

Samsungi kasum võib ületada Apple’i oma

Samsung  Foto: EPA

Analüütikud usuvad, et eelmises kvartalis oli Samsungi kasum suurem kui Apple’i oma, vahendab CNBC.

Samsung teeb kvartali kasumi avalikuks homme ning ennustuste kohaselt peaks ettevõtte jaoks olema teine kvartal läbi aegade edukaim.

Reutersi andmeil peaks teise kvartali kasum jääma 13,29 triljoni woni ehk 11,5 miljardi dollari juurde. Käive peaks jääma 58,79 triljoni woni juurde. Kui prognoosid on õiged, tähendaks see, et Samsungi kasum kasvaks aastases võrdluses 63% võrra.

Samal perioodil peaks Apple aga teatama 44,9 miljardi dollari suurusest käibest ning 10,49 miljardi dollari suurusest kasumist.

Selle ennustuse kohaselt on Samsungi kasum umbes miljardi dollari jagu suurem ning tasub märkida, et mõned analüütikud on isegi veelgi optimistlikumad. Näiteks Jeff Kim KB Securitisest on prognoosinud Samsungi kasuminumbreid teises kvartalis lausa 13,4 triljoni woni juurde.

Kuigi Samsungi puhul räägitakse reeglina just selle nutitelefoniturust, siis suurt võidukäiku on tegemas ka tehnoloogiagigandi kiibibisness. Northern Trust Capital Marketsi tehnoloogiaosakonna juht Neil Camping prognoosib, et kiibid annavad teise kvartali kasumisse suisa 60%. Ja näib, et Samsungil on selle valdkonnaga tõsi taga, kuna ettevõte plaanib investeerida sellesse valdkonda 18 miljardit dollarit.

Hetkel kuum