• Jaga lugu:

  Börs: Euroopa kosus pankade toel

  Madridi börs.Foto: Reuters/Scanpix

  Pärast kolmepäevast madalseisu on Euroopa börsid taas tõusma hakanud.

  Londoni börsiindeks FTSE100 kosus täna lõunal 0,9 protsenti, 7441 punktile. Kasvu toetasid finants-, kaevandus- ja naftasektor. Indeksi suurim tõusja oli meediakontsern Informa, mille aktsia rallis üle 7 protsendi. Languses oli EasyJet.
  Stoxx 600 tõusis 0,55 protsenti, 381 punktile.
  Saksamaal tõusis Dax 0,52 protsenti – autotööstuse kartellikahtlust mahendas investorite silmis Ifo teade, et Saksamaa ettevõtted on tuleviku suhtes ülimalt positiivselt meelestatud ja nende meeleolu tõusis 116 punktiga rekordkõrgele, vahendas MarketWatch. Ka siin tõstis turgu finantssektor: pea kõik suuremate pankade-kindlustusettevõtete aktsiad olid tugevas plussis, samal ajal kui BMW ja Volkswageni aktsiad võitlesid ikka veel kartellikokkuleppe-süüdistuste mõjudega.
  Pariisis kosus CAC 40 lõunaks ligi 0,9 protsenti, 5171 punktile. Lisaks pankadele tegi tugeva tõusu ravimikontsern Sanofi 1,33 protsendiga.
  Itaalia börsiindeks tõusis 0,76 ja pangarikas Hispaania IBEX 1,27 protsenti.
  Lisaks aktsiatele tugevnes euro dollari suhtes 0,1 protsenti, 1,66 dollarile. Nafta hind jätkas hommikust tõusu: WTI toornafta barrel rallis 1,06 protsenti, 46,83 dollarile, Brenti toornafta hind tõusis peaaegu terve protsendi, 49,07 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.