Liina Laks • 25. juuli 2017 kell 10:45

Börs: Euroopa kosus pankade toel

Madridi börs.  Foto: Reuters/Scanpix

Pärast kolmepäevast madalseisu on Euroopa börsid taas tõusma hakanud.

Londoni börsiindeks FTSE100 kosus täna lõunal 0,9 protsenti, 7441 punktile. Kasvu toetasid finants-, kaevandus- ja naftasektor. Indeksi suurim tõusja oli meediakontsern Informa, mille aktsia rallis üle 7 protsendi. Languses oli EasyJet.

Stoxx 600 tõusis 0,55 protsenti, 381 punktile.

Saksamaal tõusis Dax 0,52 protsenti – autotööstuse kartellikahtlust mahendas investorite silmis Ifo teade, et Saksamaa ettevõtted on tuleviku suhtes ülimalt positiivselt meelestatud ja nende meeleolu tõusis 116 punktiga rekordkõrgele, vahendas MarketWatch. Ka siin tõstis turgu finantssektor: pea kõik suuremate pankade-kindlustusettevõtete aktsiad olid tugevas plussis, samal ajal kui BMW ja Volkswageni aktsiad võitlesid ikka veel kartellikokkuleppe-süüdistuste mõjudega.

Pariisis kosus CAC 40 lõunaks ligi 0,9 protsenti, 5171 punktile. Lisaks pankadele tegi tugeva tõusu ravimikontsern Sanofi 1,33 protsendiga.

Itaalia börsiindeks tõusis 0,76 ja pangarikas Hispaania IBEX 1,27 protsenti.

Lisaks aktsiatele tugevnes euro dollari suhtes 0,1 protsenti, 1,66 dollarile. Nafta hind jätkas hommikust tõusu: WTI toornafta barrel rallis 1,06 protsenti, 46,83 dollarile, Brenti toornafta hind tõusis peaaegu terve protsendi, 49,07 dollarile.

Hetkel kuum