Artur Erik Lindmaa • 8. august 2017 kell 7:00

Aasia turud astusid sammu tagasi

Austraalia börs  Foto: EPA

Aasia turud astusid pärast kümne aasta kõrgeimat taset sammu tagasi, see juhtus USA börsiindeksite tagasihoidliku kasvu järel ning ajal, kui investorid on ootamas rohkem vihjeid ülemaailmse nõudluse ja USA intressimäärade kohta, kirjutab Bloomberg.

Turud on olnud nädala alguses oodatust rahulikumad, sest investorid ootavad Ameerika Ühendriikide inflatsioonistatistikat, mis võib aimu anda riigi tulevasest rahanduspoliitikast. Jaapani Topix indeks taandus kahe aasta kõrgeimalt tasemelt koos Lõuna-Korea ja Austraalia turgudega.

Viimased Hiina majandusandmed kajastasid stabiilset globaalset nõudlust. Kuigi eksport näitas halvemaid tulemusi, kui majandusteadlased olid eeldanud, siis nõudlus Hiina kaupade järele pidas vastu praegused pinged Ameerikaga.

Japan Topix indeks langes 0,3% koos SoftBank Groupiga, kelle aktsia langes vaatamata headele majandustulemustele. Austraalia S&P/ASX 200 kukkus 0,6%, Lõuna-Korea Kospi indeks langes 0,07% ja Hongkongi Hang Seng indeks tõusis 0,45%.

Hetkel kuum