• Jaga lugu:

  Grafiitelektroodide tootja erakordne tõus

  aktsiagraafikFoto: Reuters/Scanpix

  Fangda Carbon New Material Co. pole just esimene aktsia, mis tuleb silme ette, kui mõelda maailma enimkaubeldud aktsiast, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

  Eelmise nädala reedel oli Fangda maailma üheteistkümnes enimkaubeldud aktsia, vaatama asjaolust, et ettevõtte turukapitalisatsioon on 8,4 miljardit dollarit ehk ettevõte ei küündi isegi 1500 suurima turukapitalisatsiooniga ettevõtte hulka. Fangda kauplemiskäive ületas suurpanga JPMorgan Chase'i oma ning oli ligilähedal Microsoftile.
  Kauplemispuhang, mis on aktsiat viimase 12 kuu jooksul kergitanud 201,95%, on veel erakordsem, sest Hiina turg on olnud tänavu oluliselt rahulikum. Volatiilsusindeksid 7,1 triljoni suurusel turul on alates 1990. aastast madalaimal tasemel ning turgude kogukäive vähenenud 2015. aastast ligi 80%.
  Bloombergi sõnul on Hiina ametivõimud täheldanud aktsia enneolematut rallit ning on andnud hoiatuse investoritele, kes kauplesid eelmisel nädalal märgatavalt rohkem Fangda Carboni aktsiatega.
  Lähiaja tõusu taga võivad osaliselt olla 24. juulil avaldatud head majandustulemused, kus ettevõte teatas 26kordsest puhaskasumi tõusust. Sellest hoolimata ei anna tulemused aimu, miks hakkas aktsia rallima juba juunis enne tulemuste avaldamist ning miks rekordiline tehingutemaht kestis nii kaua, kirjutab Bloomberg.
  Bloombergi sõnul on võimalik, et aktsia on sattunud spekulatiivsete kauplejate küüsi, sest ettevõtte tooted võivad leida kasutust elektriautode patareides. Samuti toetab tehnoloogia arendamist Hiina valitsus.
  Investeerimisfirma Batpitzed Capitali asepresidendi Yin Ming sõnul on ralli taga spekulatiivsed ostud ning et ettevõtte väike turukapitalisatsioon teeb Fandgast suurepärase sihtmärgi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.