Liina Laks • 21. august 2017 kell 9:00

Börs: Euroopa punases, lennufirmad plussis

Air Berlin.  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa börsid alustasid nädalat langusega: pinged Põhja-Korea ümber ning USA siseolukord on investorid ettevaatlikuks teinud.

Nii Londoni börsiindeks kui ka Stoxx 600 olid täna ennelõunal ligi 0,3 protsendiga miinuses. Saksamaa ja Itaalia börsiindeks langes kumbki 0,4; Prantsusmaa CAC 40 0,5 protsenti, Hispaania Ibex oli 0,18 protsendipunktiga miinuses.

Huvitava nüansina on uue hoo saanud sisse lennufirmad, kes peale eelmisel nädalal toimunud Barcelona terrorirünnakut kõige enam langesid. Ryanair tõusis Londoni börsil 0,3 protsenti, 18,66 euro peale. Lufthansa oli Frankfurdi börsi ainus tõusja 1,16 protsendiga. Sellele aitas kaasa ka AirBerlini pankrot, mille puhul sai Lufthansa loa selle olulisemad varad üle võtta. Finnair, mille aktsia on aasta algusest tõusnud enam kui 100 protsenti, kerkis ka täna ligi protsendi võrra, 9,39 eurole.

Hetkel kuum