Liina Laks • 23. august 2017 kell 11:00

Euroopa börsid libisesid miinusesse

Londoni börs  Foto: EPA

Kuigi Euroopa peamised suuremad börsid alustasid päeva suuremalt jaolt võitudega, libisesid need pärastlõunaks valdavalt miinusesse.

Suurbritannia börsiindeksit toetas esialgu küll naela langus – see kergitas eksportiva tööstuse aktsiaid. Kuid siis läks enam kui 11protsendisesse langusesse sealse meediahiiu WPP aktsia, kui ettevõte teatas, et ta majandusväljavaated on siiski oodatust kehvemad. Seevastu jätkasid tõusu kaevandusfirmad BHP Billiton ja Antofagasta. Pärastlõunal oli Londoni börsindeks langenud 0,04 protsenti.

Stoxx 600 oli 0,3 protsendiga minuses ja 374 punkti peal ning viimase kolme kuuga kaotas olulisemaid Euroopa ettevõtteid koondav indeks ligi viis protsenti väärtusest.

Saksamaal, kus kirgi kütab valimisvõitlus, oli DAX libisenud 0,03 protsendipunkti jagu 12 225 punktile. Kuigi finantssektor, eesotsas Deutsche Banki ja Commerzbankiga, oli tõusuteel, siis Prosiebeni aktsia kukkus kaks, terasetöösturi Thyssenkruppi aktsia üle ühe ning Lufthansa aktsia poole protsendi võrra.

Prantsusmaa börsiindeks CAC 40 kõikus nulli ümber. Suurim tõusja oli seal täna jaekett Carrefour ühe protsendiga, ka Peugeot' ja l'Oreali aktsia näitasid tugevust. Seevastu kiratsesid ArceloMittal, Credit Agricole ja BNP Paribas.

Itaalia ning Hispaania börsid kukkusid mõlemad ligikaudu poole protsendi võrra.

Hetkel kuum