Märt Belkin • 24. august 2017 kell 13:16

Luik astub Linnamäe kandadele

Hans H. Luik  Foto: Raul Mee

Meediafirma Ekspress Grupp hakkab ühes suuremate kinnisvarabüroodega looma uut kinnisvaraportaali, mis hakkab otseselt konkureerima Margus Linnamäele kuuluva KV.EE keskkonnaga.

Uue ettevõtte nimi on OÜ Kinnisvarakeskkond, mille üks tegevusvaldkond on kinnisvaraportaali arendamine. Ekspressile kuulub uuest ettevõttest 49 protsenti.

"Eesmärk on luua parimat teenust pakkuv kinnisvaraportaal ja elavdada sellega konkurentsi Eesti kinnisvaraportaaldie turul," rääkis uue portaali nõukogu esimees Tarmo Sild, kes on ka Arco Vara eesotsas.

Enamusosalust hoiabki ühiselt hulk suuri kinnisvarafirmasid. Täpsemalt on 51 protsendi omanikud koondunud firmasse nimega Sadaüksteist OÜ, mille ainus juhatuse liige on Pindi Kinnisvara boss ja kinnisvarafirmade liidu juht Kalev Roosiväli.

Sadaüksteist OÜ omanikud on aga võrdsetes osades nimekad bürood nagu Arco Real Estate, Cke Kinnisvara, Domus Kinnisvara, Uus Maa, Pindi büroo omanikfirma Realia Group ja RE Kinnisvara Projekt. Neile kõigile kuulub valdusfirmast kuuendik.

Värsket kinnisvaraportaali tüürib aga Kirill Tripolski, kes on oma karjääri jooksul muuhulgas kaasa löönud ka tuntud portaalide Auto24 ja Kuldne Börs omanikfirma Sanoma Balticsi juhatuses.

Üks tulisemaid konkurente saab värskele portaalile olema suurärimees Margus Linnamäe omanduses oleva Eesti Meedia kontserni kinnisvaraportaal KV.EE ehk kahel igikestvat võitlust pidaval firmal tekib veel üks sõjatanner, kus omavahel mõõtu võtta.

Kui palju on uue portaali loomisel seost KV.EE hinnapoliitika muutuste ning selle järel lahvatanud skandaaliga, mille käigus hulk büroosid ühiselt Eesti Meedia kontserni portaali selja taha jättis ning sai selle eest kaela konkurentsiuurimise? "Selle portaali loomine on täiesti iseseisev äriline otsus," vastas Kinnisvarakeskkonna nõukogu esimees Sild kiirelt.

Aga kui uus portaal käima läheb, kas siis võtavad Kinnisvarakeskkonna omanikeringi kuuluvad kinnisvarafirmad oma kuulutused konkurentide juurest maha? Silla sõnul on see kindlasti iga firma enda otsus, missuguseid teenuseid ja kuidas tarbitakse.

Arco Vara juht ei tahtnud kommenteerida ka seda, miks otsustati punti võtta ka meediafirma ja miks selleks ettevõtteks valiti just Ekspress Grupp, vaid rõhutas taas, et eesmärk on pakkuda parimat teenust ja elavdada konkurentsi.

Hetkel kuum