• Jaga lugu:

  Põhja-Korea rakett tõotab börsile langust

  Austraalia börsFoto: EPA

  Põhja-Korea lennutas täna ballistilise raketi üle Jaapani ning see tekitas Aasia turgudel ärevuslaine, mis tõotab kanduda Euroopasse ja USAsse.

  Aasia börsid olid täna valdavalt maksimaalselt protsendiga languses. Nikkei kukkus ligi pool protsenti ning jeen kallines. Kuna Põhja-Korea rakett maandus ligikaudu tuhande kilomeetri kaugusele Hokkaido rannikust, teatas Jaapan, et otsib nüüd nõu ÜRO julgeolekunõukogust, kuidas Põhja-Korea käitumisele reageerida.
  Eksperdid on aga mures, et pinged, mis Põhja-Korea ümber kogunevad, võivad süveneda ning sellel võib omakorda olla negatiivne mõju aktsiaturgudele. „Asjad võivad kontrolli alt väljuda. Investorid on mures, et Trump võib teha midagi, mis võib põhjustada Põhja-Korea ründamise. Kui see juhtub, siis on [turgudel] palju ebakindlust,“ ütles Alcosta Capital Managementi investeeringute juht Erick Ormsby Bloombergile.
  Ka Euroopa börsidele ennustatakse täna kehva päeva. Reutersi andmetel oodatakse Londoni börsiindeksilt FTSE100lt 35 punkti, DAXilt 70 punkti ja CAC 40lt 34 punkti suurust langust. Samuti on oodata hirmuindeksi VIXi liikumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.