Indrek Mäe • 29. august 2017 kell 10:40

Ryanair tahab Air Berlini osta

Foto: EPA

Ryanair teatas, et on huvitatud makseraskustesse sattunud Air Berlini ostmisest.

Air Berlin on teatanud, et ootab kuni 15. septembrini ülevõtmispakkumisi. Ryanairi tegevjuht Micheal O’Leary kinnitas aga Bloombergile, et ka neil on huvi olemas, kuid Air Berlin pole siiani läbirääkimiste vastu huvi üles näidanud. O’Leary avaldas kartust, et Air Berlin müüakse pigem sakslaste Lufthansale ning see võib olla konkurentsireeglitega vastuolus.

O’Leary kinnitas ka, et kuigi Ryanair on keskendunud turuosa saavutamisele läbi odavlendude, tehtaks Air Berlinile erand. „Pole just palju müügis olevaid ettevõtteid, kel on Saksamaal 25protsendiline turuosa,“ rääkis O’Leary. „Kindlasti huvituvad sellest ka teised ettevõtted,“ ütles ta Bloombergile.

Lisaks Ryanairile ja Lufthansale on Air Berlinist huvitatud veel Thomas Cook’s, Condor ja EasyJet.

Eile teatas Saksamaa valitsus, et plaanib hättasattunud lennuettevõttele laenata 150 miljonit eurot, et kaitsta selle tuhandeid töötajaid ning tagada lendude jätkusuutlikkus järgneval kolmel kuul.

Hetkel kuum