Indrek Mäe • 1. september 2017 kell 6:45

Tesla kiusab oma töötajaid?

Tesla Model 3 prototüüp  Foto: Scanpix/Reuters

USA tööinspektsioon süüdistab Teslat oma töötajatele liiga karmide ning ebaausate piirangute seadmises.

Tööinspektsiooni andmetel rikkus Tesla oma töötajate õigusi seoses konfidentsiaalsusleppe sõlmimisega. Täpsemalt keelab see Kalifornia Fremonti tehase töötajatel rääkimast oma töötingimustest ning turvalisusest töökohal, kirjutas Reuters.

Samuti on uurimise all kaebused, just kui oleks Tesla oma töötajaid ähvardanud ning ahistanud ja rikkunud nende teisi seaduslikke õigusi.

Tesla on kõiki süüdistusi eitanud. „Ühelgi meediasse jõudnud väitel ei ole alust,“ kirjutas Tesla pressiteates.

Süüdistused tuginevad kolme töötaja ütlustel, kes väidavad, et Tesla sundis neid alla kirjutama leppele, mille kohaselt võivad nad reeglite rikkumisel silmitsi seista vallandamise või isegi kriminaaluurimisega. Seda juhul, kui nad peaksid meediaga oma töötingimustest ja tööajal täheldatust rääkima.

 

Hetkel kuum