• Jaga lugu:

  51 euroala suurpanka intressišokile avatud

  Foto: Reuters

  Euroopa Keskpank märkis värske testi põhjal, et 51 suurt euroala panka on avatud intressimäärade järsu kõikumise riskidele ning on võimalik, et neil tuleb kapitalipuhvreid suurendada.

  Kokku analüüsis EKP stressitestis 111 panka ning leidis, et enamik neist on intressišokkideks hästi ette valmistatud. Läbi mängitikuus stsenaariumi, nende seas olid näiteks järsk rahapoliitika kitsendamine ning laenamise tugev pidurdumine.
  Samas märkis keskpank, et peab 51 suurpangaga tõsiselt aru pidama, kuna need võivad end suurte tuletisinstrumentides võetud positsioonide ning liigselt agressiivsete riskihindamismudelitega liigselt haavatavaks teha.
  Kui intressimäärad tõusevad, võib see tähendada, et pankadel on järsku kapitali juurde vaja. EKP järelvalveametniku Korbinian Ibeli sõnul tuleb nüüd pankadelt välja uurida, kas nad on riskist teadlikud ning kas neil on piisavalt kapitali puhuks, kui midagi halvasti läheb.
  Veebruaris alanud testi tulemusi võtab EKP arvesse, kui koostab enda hinnangut pankade kapitalivajadusele. Ibeli sõnul võib 51 panga kapitalinõue kasvada kuni 25 baaspunkti jagu, ehkki lõplik otsus tehakse vastavalt iga firma eripärale. Ülejäänud 60 panga puhul võivad suunised sama palju langeda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.