Lauri Teder • 13. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: Nasdaq hüppas miinusest rekordisse

Foto: EPA

Positiivne majandusstatistika ning mitmete pankade ja tehnoloogiafirmade julge tõus aitasid USA indeksitel taas rohelisse jõuda.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tegi tasa eilse 0,14% kaotuse, liikudes tagasi 22 872,61 punktile. S&P 500 tõus piirdus päeva lõpuks tagasihoidliku 0,09 protsendiga ja peatus 2553,19 punktil. Nasdaq Composite lisas 0,22%, jõudes kiire hüppega uue rekordi, 6605,8 punktini.

Nädala viimasel päeval seedisid kauplejad üleriigilist majandusstatistikat: jaemüük kasvas septembris 1,6%, jättes selja taha eelnenud kuu 0,1% languse; tarbijakindlus tugevnes oktoobri alguses veelgi - vastav indeks on eelmise aasta sama ajaga võrreldes kerkinud ligi 16%. Paranes nii tarbijate vaade praegusele majandusolukorrale kui ka edasise kasvu ootus.

Enamgi tähelepanu püüdsid reedel aga lühiajalised poliitilised arengud. Nimelt teatas Valge Maja neljapäeval õhtul (USA aja järgi), et peatab tervisekindlustuse pakkujatele riigitoetuste andmise. See samm, mille eesmärk on kahjustada president Obama ajal kehtestatud tervishoiusüsteemi, tõi kauplemispäeva alguses kaasa kindlustusfirmade nagu UnitedHealth Group Inc (-0,21%), Aetna Inc (-0,93%) ja Cigna Corporation (-0,43%) kiire languse, ent pärast turgude rahunemist jäi nende kaotus mõõdukaks.

Indeksite kõige tublim aktsia oli tehnoloogiafirma HP Inc (+6,42%), mis liigutas järgmise aasta kasumiväljavaate 1,74 dollarilt 1,84 dollarile aktsia kohta. Lisaks kinnitas ettevõtte nõukogu selleks kvartaliks 5% kõrgema dividendi.

Häid kvartalitulemusi esitles reedel ka Bank of America Corp (+1,49%). Panga kolmanda kvartali kasum kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes lausa 16%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt