Lauri Teder • 15. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: nafta ja tehnoloogiafirmad rususid indekseid

Foto: EPA

Nädala selgroog murdus USA börsidel koos kõigi peamiste indeksite langusega, mida vedas nafta jätkuv odavnemine ning tehnoloogiaaktsiate laiaulatuslik kukkumine.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kahanes 0,58%, 23 273 punktini. Langust ei suutnud peatada ka indeksi ühe peamise murelapse, General Electric Company (+2,01%) ettevaatlik taastumine pärast nädala alguses saabunud ehmatust. S&P 500 kaotas 0,55%, jõudes seeläbi 2564,7 punkti tasemel. Nasdaq Composite peatus kauplemispäeva lõpuks 6706,21, vähenedes 0,47%. Samas tegi tähelepanuväärselt suure hüppe aga nn Wall Streeti hirmuindeks ehk volatiilsusnäitaja VIX (+11,5%).

Nafta hind jätkas kolmapäeval kukkumist, kui selgus, et USA toornaftavarud on arvatust suuremad ning -nõudluse kasvu prognoosid senisest väiksemad. Lisaks levisid uudised, et Venemaa ei pruugi nõustuda OPECi kehtestatud tootmispiirangute jätkamisega. Brenti toornafta odavnes 0,59%, 61,84 dollarini barreli kohta ning Ühendriikide näitaja WTI langes 37 senti, 55,33 dollarini barreli kohta. USA energiasektori käekäiku järgiv fond Energy Select Sector SPDR ETF (XLE) vajus 1,16% allapoole.

Tänavu kõrgele lennanud tehnoloogiafirmade aktsiaid valdas kolmapäeval tõenäoliselt investorite kasumikorje laine. Kahanesid mitmed suurtegijad: Apple (-1,32%), Alphabet (-0,50%), Nvidia (-1,96%), AMD (-0,45%), Netflix (-1,83%), Twitter (-0,70%) jt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt