• Jaga lugu:

  S&P: Rootsi kinnisvaraturg võib langeda kümnendiku võrra

  Foto: EPA

  Analüütikafirma S&P Global Ratings hinnangul võib Rootsi kinnisvaraturu suvisele hinnatipule peagi järgneda 7-10% kukkumine, vahendab Bloomberg.

  S&P krediidianalüütiku Sean Cotteni sõnul on võimalik turukorrektsioon tingitud pakkumise suurenemisest ning eluasemelaenude väljastamise ja tagasimaksmise karmistunud tingimustest. Hinnalanguse kartus on toonud juba kaasa valuuta nõrgenemise: sel nädalal odavnes Rootsi kroon euro suhtes 2%. Riigi keskpank on püüdnud ühest küljest hirme leevendada, kuid on pööranud teisalt palju tähelepanu ka kohaliku laenukoorma kiirele kasvule.
  Hoiatusest hoolimata pidi S&P oma ülevaates tõdema, et Rootsi majanduse seis on üldiselt tugev - töötuse määr kahaneb ning majandusaktiivsus ja majapidamiste säästmise määr on kõrged. Kasvuteel on ka riigi paljude kaubanduspartnerite majandused. Lisaks on Rootsi pangad S&P hinnangul madalamate kinnisvarahindade vastu küllaltki hästi kaitstud ning võimelised ka oma praeguseid kapitali- ja kasumipositsioone hoidma.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.