Lauri Teder • 24. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

S&P: Rootsi kinnisvaraturg võib langeda kümnendiku võrra

Foto: EPA

Analüütikafirma S&P Global Ratings hinnangul võib Rootsi kinnisvaraturu suvisele hinnatipule peagi järgneda 7-10% kukkumine, vahendab Bloomberg.

S&P krediidianalüütiku Sean Cotteni sõnul on võimalik turukorrektsioon tingitud pakkumise suurenemisest ning eluasemelaenude väljastamise ja tagasimaksmise karmistunud tingimustest. Hinnalanguse kartus on toonud juba kaasa valuuta nõrgenemise: sel nädalal odavnes Rootsi kroon euro suhtes 2%. Riigi keskpank on püüdnud ühest küljest hirme leevendada, kuid on pööranud teisalt palju tähelepanu ka kohaliku laenukoorma kiirele kasvule.

Hoiatusest hoolimata pidi S&P oma ülevaates tõdema, et Rootsi majanduse seis on üldiselt tugev - töötuse määr kahaneb ning majandusaktiivsus ja majapidamiste säästmise määr on kõrged. Kasvuteel on ka riigi paljude kaubanduspartnerite majandused. Lisaks on Rootsi pangad S&P hinnangul madalamate kinnisvarahindade vastu küllaltki hästi kaitstud ning võimelised ka oma praeguseid kapitali- ja kasumipositsioone hoidma.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt