S&P: Rootsi kinnisvaraturg võib langeda kümnendiku võrra

24. november 2017, 18:30
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171124/BORS/171129743/AR/0/AR-171129743.jpg

Analüütikafirma S&P Global Ratings hinnangul võib Rootsi kinnisvaraturu suvisele hinnatipule peagi järgneda 7-10% kukkumine, vahendab Bloomberg.

S&P krediidianalüütiku Sean Cotteni sõnul on võimalik turukorrektsioon tingitud pakkumise suurenemisest ning eluasemelaenude väljastamise ja tagasimaksmise karmistunud tingimustest. Hinnalanguse kartus on toonud juba kaasa valuuta nõrgenemise: sel nädalal odavnes Rootsi kroon euro suhtes 2%. Riigi keskpank on püüdnud ühest küljest hirme leevendada, kuid on pööranud teisalt palju tähelepanu ka kohaliku laenukoorma kiirele kasvule.

Hoiatusest hoolimata pidi S&P oma ülevaates tõdema, et Rootsi majanduse seis on üldiselt tugev - töötuse määr kahaneb ning majandusaktiivsus ja majapidamiste säästmise määr on kõrged. Kasvuteel on ka riigi paljude kaubanduspartnerite majandused. Lisaks on Rootsi pangad S&P hinnangul madalamate kinnisvarahindade vastu küllaltki hästi kaitstud ning võimelised ka oma praeguseid kapitali- ja kasumipositsioone hoidma.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2017, 17:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing