Mait Kraun • 28. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Grindeksi tulemused panid aktsia kukkuma

Ravimitootmine Grindeksi Riia tehases.  Foto: Reuters/Scanpix

Läti ravimitootja Grindeks teatas eile 2017. aasta esimese 9 kuu tulemused, mis panid ettevõtte aktsia langema.

Auditeerimata aruandest selgus, et Grindeksi käive ulatus üheksa kuuga 95,9 miljoni euroni. Kasumit teeniti 6,5 miljonit eurot. Võrreldes 2016. aasta sama perioodiga suurenes käive 23,5 miljoni euro võrra (32 protsenti). Kasum kasvas aga ainult 40 000 euro võrra (1 protsendi).

Ettevõte eksport moodustas müügitulust lausa 88 protsenti, oma kaupu müüdi 69 erinevasse riiki. Tähtsamad turud asuvad Euroopa Liidus, Venemaal, USAs, Kanadas, Jaapanis ja Vietnamis. Baltikumis suurenes Grindeksi müügitulu 11 protsenti, 30,7 miljoni euroni.

Tundub, et investorid ootasid ravimitootjalt paremaid tulemusi, sest Grindeksi aktsia langes tänase kauplemispäeva alguses järsult. Päeva lõpuks oli aktsia kukkunud 6,35 protsenti, 7,82 euroni. Viimase aasta jooksul on Grindeks kallinenud 63 protsenti.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt