Äripäev • 5. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tallink suurendas veonumbreid

Eelmise aasta jaanuari lõpus tuli Tallinna–Helsingi liinile veeldatud maagaasil töötav Megastar.  Foto: Andres Haabu

Tallinki reisija- ja kaubaveonumbrid kasvasid novembris, teatas ettevõte börsile.

Tallink Grupi reisijate arv kasvas novembris aastataguse ajaga võrreldes 5,9 protsenti. Arvuliselt vedas laevafirma kõige rohkem reisijaid Eesti ja Soome vahet sõitvate laevadega, kus kasv jäi 2,3% juurde, protsentides oli kasv kõige suurem Läti–Rootsi liinil, kus sel aastal sõidab kaks laeva mulluse novembri ühe asemel, kasv 38%.

Veetud kaubaveoühikute maht suurenes novembris 15,7% võrra, siingi oli suurim mõjutaja Eesti–Soome liin, kus kasv ulatus 17,1%ni, Läti ja Rootsi vahet sõitvate laevade kaubamaht kasvas teise laeva lisandudes aga koguni 119,5%.

Veetud reisijate sõidukite maht vähenes novembris 0,4%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt