Tallinna Vee vastu hakati nõudeid koguma

Tornaado  Foto: Reuters/Scanpix
Äripäev • 13. detsember 2017 kell 7:29

Eesti Omanike Keskliit teatas, et tervitab riigikohtu otsust, mis allutab Tallinna Vee teenushinnad üldistele hinnakujundusreeglitele ja konkurentsiameti järelevalvele.

Omanike Keskliidu esimehe Priidu Pärna sõnul on see liidule kaheksa aastat kestnud protsess õigluse võidulepääsemiseks.

„Juba 2009. aastal pöördusime konkurentsiameti, Harju maavanema ja õiguskantsleri poole Tallinna Vee ebaõiglaselt kõrgete teenushindade allutamise pärast üldistele konkurentsireeglitele ja saavutasime andmekaitse inspektsiooni abil ettevõtte ja Tallinna linna vaheliste kokkulepete avalikustamise,“ nentis Pärna. „Lisaks kogusime petitsioon.ee-s 33 733 allkirja monopolide ohjamise seaduseelnõu algatamiseks.“

Pärna sõnul tutvub Omanike keskliit tutvub põhjalikult riigikohtu lahendiga ja otsustab omanike kahjunõuete koondamise alustamise. Eesti Omanike Keskliit on 1994. aastal asutatud kinnisvaraomanikke koondav vabaühendus, kuhu kuulub 64 000 liiget.

Hetkel kuum