• Jaga lugu:

  Yellen: bitcoin on ülimalt spekulatiivne vara

  Fedi juht Janet Yellen.Foto: EPA

  Föderaalreservi juht Janet Yellen andis lõpuks kommentaare ka krüptovaluutade kohta ning teatas, et tegemist on väga spekulatiivse varaga, vahendab CNBC.

  „Bitcoin mängib maksesüsteemides praegu väga väikest rolli. See ei ole stabiilne vara väärtuse säiltaja, see pole legaalne maksevahend. See on väga spekulatiivne vara,“ ütles Yellen, kes vastas CNBC ajakirjaniku Steve Liesmani küsimusele.
  Yellen pole varem krüptovaluutade kohta erilisi kommentaare andnud. 2014. aastal ütles ta, et Föderaalreservil ei ole autoriteeti bitcoini reguleerida ning ta kordas seda ka täna.
  „Fedil ei ole bitcoiniga seoses mingit regulatiivset rolli. Me teeme ainult kaudset järelvalvet – tagame, et pangad ja teised finantsinstututsioonid käituvad ja teevad tehinguid reegleid järgides. Nad peavad võitlema ka rahapesu ja liigse salatsemise vastu,“ ütles Yellen.
  Yellen aga tunnistas, et Föderaalreserv ja teised keskpangad tunnevad krüptovaluutade vastu huvi, aga midagi tõsist lähitulevikus ette ei võeta. Spekuleeritakse, et keskpangad arendavad omaenda krüptovaluutasid.
  „Ma tahan hoiatada, et see pole midagi, mida Föderaalreserv praegu tõsiselt kaaluks,“ ütles Yellen. Me uurime seda teemat ja minu arvates on praegu kasud piiratud. Vajalikkust ei ole ning riskid on küllaltki suured,“ nentis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.