Mait Kraun • 13. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Yellen: bitcoin on ülimalt spekulatiivne vara

Fedi juht Janet Yellen.  Foto: EPA

Föderaalreservi juht Janet Yellen andis lõpuks kommentaare ka krüptovaluutade kohta ning teatas, et tegemist on väga spekulatiivse varaga, vahendab CNBC.

„Bitcoin mängib maksesüsteemides praegu väga väikest rolli. See ei ole stabiilne vara väärtuse säiltaja, see pole legaalne maksevahend. See on väga spekulatiivne vara,“ ütles Yellen, kes vastas CNBC ajakirjaniku Steve Liesmani küsimusele.

Yellen pole varem krüptovaluutade kohta erilisi kommentaare andnud. 2014. aastal ütles ta, et Föderaalreservil ei ole autoriteeti bitcoini reguleerida ning ta kordas seda ka täna.

„Fedil ei ole bitcoiniga seoses mingit regulatiivset rolli. Me teeme ainult kaudset järelvalvet – tagame, et pangad ja teised finantsinstututsioonid käituvad ja teevad tehinguid reegleid järgides. Nad peavad võitlema ka rahapesu ja liigse salatsemise vastu,“ ütles Yellen.

Yellen aga tunnistas, et Föderaalreserv ja teised keskpangad tunnevad krüptovaluutade vastu huvi, aga midagi tõsist lähitulevikus ette ei võeta. Spekuleeritakse, et keskpangad arendavad omaenda krüptovaluutasid.

„Ma tahan hoiatada, et see pole midagi, mida Föderaalreserv praegu tõsiselt kaaluks,“ ütles Yellen. Me uurime seda teemat ja minu arvates on praegu kasud piiratud. Vajalikkust ei ole ning riskid on küllaltki suured,“ nentis ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt