Pille Ivask • 21. detsember 2017 kell 16:53

Leedu keelustas Kaspersky viirusetõrje

Kaspersky Lab Hannoveris CeBITi messil  Foto: Bloomberg

Leedu valitsus teatas, et on otsustanud julgeolekupõhjustel keelustada tundlikku informatsiooni sisaldavates arvutites vene päritolu viirusetõrje Kaspersky Lab kasutamise.

Kaspersky viirusetõrje kasutamine lõpetatakse Leedu valitsuse teatel arvutitest, mis sisaldavad infot energiapoliitika, rahanduse ja transpordi kohta. Sealjuures kehtib see reegel ka nimetatud sektorites tegutsevatele eraettevõtetele.

Kaspersky viirusetõrje keelas sel aastal ära ka USA ning seda samuti julgeolekukaalutlustel. FBI on aastaid üritanud välja selgitada, kas Kaspersky teeb koostööd Vene sõjaväe ja luurega. Samuti kahtlustatakse, et vene luure võib selle kaudu saada ligipääsu töötavatele USA arvutitele.

Hetkel kuum