• Jaga lugu:

  USA autotootjatel tugevad märtsi müüginumbrid

  General Motorsi Põhja-Ameerika divisjoni president Alan Batey tutvustab uut Chevrolet Silverado mudelit.

  Detroidi autotootjad näitasid märtsikuus kiiret müügi kasvu tänu tugevale USA majandusolukorrale, mis pani nii General Motorsi kui ka Fiat Chrysleri aktsia ülespoole liikuma, vahendab Reuters. Fiat Chrysleri aktsia on täna tõusnud lausa 7,8%

  GM näitas märtsis 16% suurust aastast autode müügi kasvu, mille toeks oli tavatarbijale mõeldud autode 14% suurune müügi kasv. Tavatarbijale tehtav müük on autofirmade jaoks kõrgema kasumimarginaaliga. Fiat Chrysleri müügi kasv oli 14%, mille seas oli Jeepi 45% suurune kasv, mis tegi märtsist Jeep brändi jaoks kõigi aegade edukaima müügikuu.
  Tugev märtsi tulemus saavutati autotootjate poolt pärast nõrka veebruari müüki.
  Eelmisel aastal langes USA-s uute autode müük 2% pärast 2016. aasta rekordilist 17,55 miljoni auto müüginumbrit. Hoolimata tugevast märtsikuust oodatakse kokkuvõttes ka 2018. aastal autode müügi kahanemist, kuna tõusvad intressimäärad tõstavad autoliisingu kuumakset.
  GM, mis on USA suurim autotootja, ütles, et kahekohaline müügi kasv oli kõikidel tema brändidel. Eriti tugev kasv oli linnamaasturite ja pikap autode müügis.
  Fiat Chrysleri müük jaeklientidele oli suurem, kui USA suuruselt teisel autotootjal Fordil. Ford näitas 3,4% suurust üldist müügi kasvu, kuid jaeklientidele kasvas müük aastaga vaid 0,8%. Fordil kasvas müük rohkem (8,7%) autorendifirmade ja riigiametite autoparkide uuendamiseks, mis on autofirma jaoks madalama kasumimarginaaliga.
  Praeguse seisuga on General Motorsi aktsia täna tõusnud 2,6%, Fiat Chrysleri aktsia 7,8% ja Fordi aktsia 2,2%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.