Rait Kondor • 3. aprill 2018 kell 16:08

USA autotootjatel tugevad märtsi müüginumbrid

General Motorsi Põhja-Ameerika divisjoni president Alan Batey tutvustab uut Chevrolet Silverado mudelit.  

Detroidi autotootjad näitasid märtsikuus kiiret müügi kasvu tänu tugevale USA majandusolukorrale, mis pani nii General Motorsi kui ka Fiat Chrysleri aktsia ülespoole liikuma, vahendab Reuters. Fiat Chrysleri aktsia on täna tõusnud lausa 7,8%

GM näitas märtsis 16% suurust aastast autode müügi kasvu, mille toeks oli tavatarbijale mõeldud autode 14% suurune müügi kasv. Tavatarbijale tehtav müük on autofirmade jaoks kõrgema kasumimarginaaliga. Fiat Chrysleri müügi kasv oli 14%, mille seas oli Jeepi 45% suurune kasv, mis tegi märtsist Jeep brändi jaoks kõigi aegade edukaima müügikuu.

Tugev märtsi tulemus saavutati autotootjate poolt pärast nõrka veebruari müüki.

Eelmisel aastal langes USA-s uute autode müük 2% pärast 2016. aasta rekordilist 17,55 miljoni auto müüginumbrit. Hoolimata tugevast märtsikuust oodatakse kokkuvõttes ka 2018. aastal autode müügi kahanemist, kuna tõusvad intressimäärad tõstavad autoliisingu kuumakset.

GM, mis on USA suurim autotootja, ütles, et kahekohaline müügi kasv oli kõikidel tema brändidel. Eriti tugev kasv oli linnamaasturite ja pikap autode müügis.

Fiat Chrysleri müük jaeklientidele oli suurem, kui USA suuruselt teisel autotootjal Fordil. Ford näitas 3,4% suurust üldist müügi kasvu, kuid jaeklientidele kasvas müük aastaga vaid 0,8%. Fordil kasvas müük rohkem (8,7%) autorendifirmade ja riigiametite autoparkide uuendamiseks, mis on autofirma jaoks madalama kasumimarginaaliga.

Praeguse seisuga on General Motorsi aktsia täna tõusnud 2,6%, Fiat Chrysleri aktsia 7,8% ja Fordi aktsia 2,2%.

Hetkel kuum