Pille Ivask • 7. mai 2018 kell 17:42

Buffetti kriitika kukutas bitcoini

Bitcoin  Foto: Bloomberg

Berkshire Hathaway aktsionäride üldkoosolekul pildusid Warren Buffett ning tema äripartner Charlie Munger bitcoini ja teiste krüptorahade pihta üksnes kriitikanooli ning see kajastub ja bitcoini hinnas.

Investeerimisgurul Buffettil jätkus bitcoini kohta üksnes kriitikat ning see kukutas krüptomündi hinna 9188 dollarile, samas kui nädalavahetusel kerkis see 9900 dollari manu. Bitcoin on viimase kuu ajaga tõusnud 40% - möödunud kuul kukkus selle väärtus suisa 6700 dollari juurde. 10 000 dollari piir on jäänud püüdmatuks aga juba üsna pikka aega.

Buffett nimetas bitcoini suisa “rotimürgiks” ning manitses investoreid, et kui nood peaksid bitcoini ostma, siis arvestagu sellega, et nad ostavad midagi, mis ei tooda mingit väärtust ning mille puhul jääb üle üksnes loota, et järgmine investor selle eest rohkem maksab. Charlie Munger märkis, et krüptorahadega kauplemist võiks võrrelda dementsusega.

Blockchain Capitali partner Spencer Bogart lausus, et kuigi Buffetti ja Mungeri kommentaarid võivad avaldada mõju investorite otsusele bitcoini või teisi krüptorahasid osta, mõjutavad hinda peamiselt siiski regulatiivsed otsused.

Hetkel kuum