Pille Ivask • 7. juuni 2018 kell 17:38

Paarike varastas Amazonist 1,2 miljoni eest kraami

Amazon  Foto: Shutterstock

Amazon, kes on tuntud oma üpris vastutuleliku kliendipoliitika poolest, lasi Indiana osariigist pärit paarikesel end enam kui miljoni dollariga tüssata.

38aastased Joseph ja Leah Jeanette Finan tegelesid Amazonis skeemitamisega aastaid ning kohalik kohus teatas, et sellest oli saanud abielupaari sissetulekuallikas.

Aastail 2014-2016 tegid Finanid Amazoni mitmeid kontosid, mille kaudu tellisid erinevat kraami, peamiselt tehnoloogiavidinaid. Kokku tegid nad enam kui 2700 tellimust, kusjuures peamiselt ostsid nad GoPro kaameraid, Apple’i arvuteid, Microsoft Surface’i tahvelarvuteid ja palju muud.

Finanite skeem töötas laitmatult: pärast asja kättesaamist teatasid nad Amazonile, et saabunud seade oli vigane või katki. Kuna veebipoe kliendipoliitika ei eelda, et klient tagastab katkise eseme enne uue kättesaamist, saatis Amazon Finanitele uue asja selle eest tasu küsimata. Kui uus seade kohal, müüsid nad selle oma tuttavale Danijel Glumacile, kes omakorda müüs seadme kolmandatele osapooltele edasi.

Finid läksid pea kuueks aastaks vangi, nende kaasosalist Glumacit ootab 2aaastane vanglakaristus. Ühtlasi peab kolmik Amazonile tagasi maksma umbes 1,2 miljonit dollarit.

Hetkel kuum