Pille Ivask • 26 juuli 2018
Olympic Entertainment Group (OEG) kasiino Hiltoni viietärnihotellis Varssavis  Foto: Äripäeva fotopank

OEG kasvatas käivet ja kasumit

Olympic Entertainment Group teatas, et poolaasta kokkuvõttes nende käive ja kasum kasvasid.

Ettevõtte kuue kuu müügitulud enne hasartmängumakse ulatusid 106,6 miljoni euroni, mis on 2,2% rohkem kui eelmise aasta kuue kuu jooksul. Poolaastaga kasvas OEG müügitulu enim Maltal (25,8% kasv) ning kukkus Leedus, kus kukkumine oli 9,8%. Eestis tõusis müügitulu aastases võrdluses 0,5%, 28,2 miljoni euroni.

Kontserni kuue kuu konsolideeritud kulumieelne ärikasum ehk EBITDA kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 20,9 miljonilt eurolt 21,7 miljonile eurole, mis märgib 3,7% kasvu. Kuue kuu ärikasum ulatus 15,2 miljoni euroni, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,4 miljonit eurot ehk 3% enam.

Emaettevõtja osa kuue kuu konsolideeritud puhaskasumist oli 14,1 miljonit eurot. Aasta tagasi oli emaettevõtja osa 12,8 miljonit eurot.

Tänavu teises kvartalis oli ettevõtte müügitulu enne hasartmängumakse 54,2 miljardit eurot. Eelmisel aastal samal ajal jäi see 52,8 miljoni juurde.

Tänavu juuni lõpu seisuga oli kontserni bilansimaht 183,2 miljonit eurot, mis on 22,1% ehk 33,1 miljonit eurot enam kui aasta tagasi. Kohustused ulatusid bilansipäeval 23 miljoni euroni ning omakapital 160,2 miljoni euroni. Kontserni kohustustest suurema osa moodustavad kohustused tarnijatele ja tarnijate ettemaksed (7,6 miljonit eurot), maksukohustused (5,7 miljonit eurot) ja kohustused töövõtjatele (5,6 miljonit eurot).

Hetkel kuum