• Jaga lugu:

  USA suurpangad avavad tulemuste hooaja

  USA suurpangad avavad tulemuste hooaja reedel. Milliseid tulemusi prognoosivad analüütikud?

  Analüütikud pelgavad, et tulemused osutuvad paar kuud tagasi prognoositust nõrgemaks, kuigi majanduses on pankade jaoks mitmeid positiivseid aspekte ning krediidikvaliteet on paranenud ja kulusid suudetakse kontrolli all hoida. Sellele vaatamata on laenude kasv aeglustunud ja konkurents laenuandjate vahel on kasvanud.
  Puhas intressitulu on surve all, sest Libori intressimäärad kasvasid oodatust kiiremini. Pankade kauplemisüksused olid suvel samuti kuival, sest turud püsisid stabiilsena ja hooajaliselt oli turgudel vähem tegutsemist, kirjutab MarketWatch.
  Ettevõtteid võib mõjutada ka kaubanduspingetega seotud ebakindlus ning tugevam dollar.
  „Me arvame, et kolmanda kvartali tulemused on küllaltki kesised, sest laenukasvu ja puhta intressitulu väljavaated on kehvemaks muutunud,“ ütles investeerimisfirma Raymond Jamesi analüütik David Long.
  Kasumid siiski kasvavad
  Analüütikud prognoosivad, et JPMorgani kasum kasvab aastatagusega võrreldes 28 protsenti, 2,26 dollarini aktsia kohta. Käive peaks suurenema 5 protsenti, 27,5 miljardi dollarini. Kusjuures pank on ületanud kasumiprognoose juba 14 kvartalit järjest.
  Citigroupi kasum peaks suurenema 18 protsenti, 1,67 dollarini aktsia kohta. Käibekasvuks prognoositakse 1 protsent, 18,4 miljardi dollarini. Ka Citigroup on kasumiprognoose viimase 14 kvartali jooksul ületanud.
  Wells Fargo kasum peaks analüütikute hinnangul tõusma 42 protsenti, 1,19 dollarini aktsia kohta. Käive peaks analüütikute hinnangul vähenema 0,5 protsenti, 21,8 miljardi dollarini. Wells Fargo on analüütikute ootustele alla jäänud viimasest seitsmest kvartalist neljal. Käibeprognoose pole suudetud täita kuuel kvartalil seitsmest.
  JPMorgani aktsial on tänavu läinud kõige paremini – see on tõusnud 6 protsenti. Citi aktsia on kukkunud 3 protsenti ja Wells Fargo on kukkunud 12 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Tallinna börs jätkas taastumist
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.