Mait Kraun • 7. november 2018 kell 9:57
Wall Street reageeris valimistulemustele positiivselt.  Foto: Bloomberg

USA valimistulemus pani aktsiafutuurid tõusma

Ameerika Ühendriikide aktsiaindeksite futuurid on täna tõusnud, sest USA valimistulemused olid turgude jaoks soodsad, vahendab MarketWatch.

Vabariiklaste kätte jäi senat, aga esindajatekoda läks demokraatidele. Demokraadid saavad nüüd esindajatekojas president Donald Trumpi väljapakutud seadusi vetostada ja enda kontrolli all olevate komiteede kaudu tema puhul juurdlusi algatada.

Selline tulemus on turgude jaoks soodne, sest see võimaldab Trumpil ettevõtjasõbraliku poliitikaga jätkata, aga nüüd on ta vastuolulisemate teemadega kehvemas seisus, näidetena võib tuua tariifid ja kaubandussõja Hiinaga. Ajalooliselt on aktsiatel sellises poliitilises olukorras hästi läinud.

Dow Jonesi indeksfutuurid on täna tõusnud 0,6% (155 punkti võrra) ja Standard & Poor’s 500 fuuturid on lisanud 0,8% (21 punkti). Teisipäevaks oli Dow' indeks tõusnud tänavu 3,7%.

Demokraadid lootsid niinimetatud sinist lainet ehk Kongressi mõlema koja enda kätte saamist. Seda ei juhtunud ning investorite hinnangul on see hea, sest selline stsenaarium oleks Trumpi majandus- ja maksupoliitika löögi alla seadnud.

Hetkel kuum