• Wall Street reageeris valimistulemustele positiivselt.Foto: Bloomberg
  Jaga lugu:

  USA valimistulemus pani aktsiafutuurid tõusma

  Ameerika Ühendriikide aktsiaindeksite futuurid on täna tõusnud, sest USA valimistulemused olid turgude jaoks soodsad, vahendab MarketWatch.

  Vabariiklaste kätte jäi senat, aga esindajatekoda läks demokraatidele. Demokraadid saavad nüüd esindajatekojas president Donald Trumpi väljapakutud seadusi vetostada ja enda kontrolli all olevate komiteede kaudu tema puhul juurdlusi algatada.
  Selline tulemus on turgude jaoks soodne, sest see võimaldab Trumpil ettevõtjasõbraliku poliitikaga jätkata, aga nüüd on ta vastuolulisemate teemadega kehvemas seisus, näidetena võib tuua tariifid ja kaubandussõja Hiinaga. Ajalooliselt on aktsiatel sellises poliitilises olukorras hästi läinud.
  Dow Jonesi indeksfutuurid on täna tõusnud 0,6% (155 punkti võrra) ja Standard & Poor’s 500 fuuturid on lisanud 0,8% (21 punkti). Teisipäevaks oli Dow' indeks tõusnud tänavu 3,7%.
  Demokraadid lootsid niinimetatud sinist lainet ehk Kongressi mõlema koja enda kätte saamist. Seda ei juhtunud ning investorite hinnangul on see hea, sest selline stsenaarium oleks Trumpi majandus- ja maksupoliitika löögi alla seadnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.