• Bitcoini hind on viimastel päevadel järsult langenud.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Bitcoin jõudis selle aasta põhja

  Bitcoin jõudis selle aasta madalaima tasemeni, sest bitcoin cash jaguneb ning see tekitab investorite seas ebakindlust. Ka tehniline pilt on väga kehvaks muutunud.

  Bitcoini hind on täna langenud 3,6 protsenti, 5440 dollarini. Eile jõudis krüptoraha ka 5390 dollarini, mis on selle aasta madalaim tase. Veidi enam kui 24 tunniga on hind kukkunud 14 protsenti.
  „Viimane püüdlus murda läbi 6500 dollari tasemest on kogu jõu ära kaotanud ning me näeme väga negatiivseid signaale,“ ütles Think Markets U.K peaanalüütik Naeem Aslam MarketWatchile. Ta lisas, et 2018. aasta põhjast läbimurdmine tähendab, et hind võib liikuda 5200-5300 dollari juurde.
  Bitcoin cashi jagunemine
  Investeerimisfirma BKCMi tegevjuht Brian Kelly ütles, et languse on tõenäoliselt põhjustanud bitcoin cashiga seotud ebakindlus.
  Bitcoin cashi hind kukkus kolmapäeval ligi 19 protsenti, sest täna toimub bitcoin cashi niinimetatud hard fork, kus valuuta jaguneb Bitcoin ABC-ks ja Bitcoin SV-ks. Bitcoin cash on ise aga bitcoini jagunemise tulem.
  „Bitcoin cashi jagunemine on tekitanud krüptoinvestorite seas ebakindlust, lisaks sellele prognoosivad nii krüptoanalüütikud kui ka traditsiooniliste turgude eksperdid, et karuturg jätkub ka 2019. aastal,“ ütles plokiahelal põhinevat turvateenust pakkuva Elastose esindaja Donald Bullers.
  Langus on bitcoini turuväärtust vähendanud 15 miljardi dollari võrra, selgub CoinMarketCapi andmetest. Üleüldiselt on krüptovaluutade turuväärtus kukkunud ühe päevaga 30 miljardi dollari võrra.
  Tehniline pilt on kehv
  Kuna tehniline pilt on muutunud bitcoini puhul kehvemaks, on paljud kauplejad loobumas tõusule panustavatest positsioonidest, mis on langusele hoogu juurde andnud.
  „Tehnilise analüüsi vaatepunktist võib öelda, et 6000 dollari taseme läbimisel läksid käiku automaatsed müügiorderid, mida paljud kauplejad olid just sellele tasemele seadnud. Kauplejad tahtsid kaotusi vältida ning langusele panustajaid tuli omakorda juurde,“ ütles eToro vanemanalüütik Mati Greenspan CNBC-le.
  Greenspan tõi välja, et osalt on krüptorahasid survestanud ka USA tehnoloogiasektori aktsiate odavnemine. Enne neljapäeva oli bitcoin kaubelnud terve sügise vältel stabiilselt 6400 dollari juures.
  Ka teised krüptorahad kukuvad
  Ka teised krüptovaluutad odavnesid tublisti. Üks päev enne niinimetatud hard forki kukkus bitcoin cash 19 protsenti, 412 dollarini.
  Ethereum odavnes 17 protsenti, 169 dollarini ja litecoin kukkus samuti 17 protsenti, 40,58 dollarini. Ripple’i hind langes 16 protsenti, 42 sendini.
  Võrreldes aasta alguses saavutatud tippudega on kogu krüptovaluuta turuväärtus langenud umbes 70 protsenti, 185 miljardi dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.