Äripäev • 15 november 2018
Viking Line suurendas kasumit.  Foto: Eiko Kink

Viking Line suurendas väiksema käibe juures kasumit

Viking Line’i kolmanda kvartali käive langes mulluse 156,6 miljoni euro pealt 152,3 miljonile eurole, puhaskasum kerkis aga ligi kolme protsendi võrra, 16,6 miljoni euro peale.

Praegu kuue liini peal toimetaval Viking Line'il aitas eelmise aasta kolmanda kvartali võrreldavat käivet suurendada Helsingi–Tallinna liinil sõitev Viking FSTR, mis sõitis perioodil 10. aprill kuni 16. oktoober 2017. Ettevõtte märgib aga samas, et liin kasumireale lisa ei toonud.

Tegevuskulud kerkisid kolmandas kvartalis mulluselt 131,1 miljonilt eurolt 136,4 miljonile eurole.

Selle aasta esimese üheksa kuu konsolideeritud käive jõudis 378,1 miljonile eurole mulluselt 392,1 miljonilt. Vaatamata langenud käibele suurendati kasumlikkust, selle aasta kolme kvartaliga teeniti 4,8 miljonit eurot puhaskasumit, ületades mulluse üheksa kvartali 3,8 miljonit eurot.

Hetkel kuum