Mait Kraun • 31. jaanuar 2019 kell 13:30
Royal Dutch Shell suutis tänu kulude kärpimisele kasumi kiiresti kasvama panna.  Foto: Reuters

Shell kasvatas tublisti kasumit

Naftagigandi Royal Dutch Shelli 2018. aasta kasum oli oodatust suurem, vahendab CNBC.

Ettevõtte kasum kasvas 2017. aastaga võrreldes 36 protsenti, 21,4 miljardi dollarini. Naftafirma alustas 2014. aastal kulude laiaulatusliku kärpimisega, mis on lõpuks edu toonud. Kulusid oldi sunnitud kärpima nafta hinnalanguse tõttu.

Puhaskasum, mida on võimalik aktsionäridele edasi jagada, tõusis neljandas kvartalis 5,7 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid kasumiks 5,28 miljardit dollarit, selgub Reutersi andmetest.

“Shelli finantstulemused olid 2018. aastal väga tugevad, rahavoog majandustegevusest ulatus 49,6 miljardi dollarini, sinna hulka ei ole kapitalipaigutusi arvestatud,” ütles Royal Dutch Shelli tegevjuht Ben van Beurden.

“Me tahame ka 2019. aastal tugevalt jätkata. Me kasutame kapitaliinvesteeringute tegemisel distsiplineeritud lähenemist, kasvatame nii rahavoogu kui ka kasumit. Meie eesmärk on pakkuda maailmaklassi investeerimisvõimalust,” lisas ta.

Viimases kvartalis aitas ettevõtte kasumile kaasa nafta hinna tõus 2017. aastaga võrreldes. Samuti kaubeldi rohkem maagaasiga.

Shelli aktsia on Londoni börsil täna kallinenud pea 4 protsenti 2375 Inglise pennini.

Hetkel kuum