Lauri Teder • 8 märts 2019

Swedbanki pensionifondid omandasid väikeosaluse HansaMatrixis

Läti lipp  Foto: EPA

Reedel avaldatud börsiteate kohaselt soetasid Swedbanki Läti haru pensionifondid suurema tüki kohalikust elektroonikafirmast HansaMatrix.

6. märtsil teostatud tehingu tulemusel kuulub viiele Swedbanki Läti fondile nüüd 91 600 aktsiat ehk 5,01% HansaMatrixist. Pensionifondide valdusfirma nõukogu esimehe Pēteris Stepiņši sõnul soovitakse selle ja teiste sarnaste investeeringutega otseselt toetada kohalikke ettevõtteid, mis valmistavad suure lisandväärtusega tooteid ja millel on arvestatav kasvu- ja ekspordipotentsiaal.

HansaMatrix on 1999. aastal loodud ja 2016. aastal Riia börsiga liitunud elektroonikafirma, mis pakub kõrgtehnoloogiliste seadmete disaini-, arendus- ja tootmisteenuseid. Firma käive 2018. aastal oli 21,2 miljonit eurot, ent puhaskasum kõigest umbes 870 tuhat eurot - 43% vähem kui aasta varem. Lõppenud kauplemisnädalal kaotas HansaMatrixi aktsia 3,2% oma väärtusest. Mullu sama ajaga kõrvutades on väärtpaberi hind langenud 23,43%.

Hetkel kuum