Lauri Teder • 22 aprill 2019

USA elamute müük langes oodatust enam

Foto: EPA

Ühendriikide elamumüük kahanes märtsis vaatamata madalatele intressimääradele ja aeglustunud hinnatõusule oodatust suuremal määral, vahendab Bloomberg.

Olemasolevate elamute aastane müük jõudis märtsis 5,21 miljoni ühikuni, vähenedes veebruariga võrreldes 4,9%. Ökonomistide koondprognoosi kohaselt oleks arv pidanud olema 5,3 miljonit. Langus leidis aset kõigis neljas vaatluspiirkonnas, suurim - 7,9% - oli kaotus Kesk-Läänes. Tehingute mediaanhind kerkis 3,8%, 259 400 dollarini.

Neljas languskord viie kuu jooksul avaldas esmaspäeval survet S&P 500 indeksisse kuuluvatele ehitusfirmadele - valdkonna koondnäitaja (.SPHOME) kaotas 0,71 protsenti. USA suurimad elamuehitajad D.R. Horton ja Lennar odavnesid vastavalt 1,64% ja 1,55%.

D.R. Hortoni aktsiat kahjustas ka panganduskontserni KBW analüütiku arvamus, et ehituskontserni väärtpaber on tänu oma tänavusele rallile saavutanud juba õiglase hinnataseme. Kevadel ohustab ehituskontserni KBW hinnangul aga ebaühtlane turunõudlus ja rasked ilmaolud, samuti kitsas kasumimarginaal, mida süvendavad kasvav palgakulu, materjali kallinemine ja karmim konkurents.

Hetkel kuum