Mait Kraun • 16. mai 2019 kell 15:33

Walmarti tulemused panid aktsia tõusma

Walmartil on viimasel ajal hästi läinud, vaatamata sellele, et füüsilised poed on e-kaubandusele alla jäänud.  Foto: EPA

Walmarti aktsia on täna tublisti tõusnud, sest ettevõtte kasum oli oodatust tunduvalt parem. Tõsi, käive jäi siiski ootustele alla, vahendas MarketWatch.

Jaemüüja puhaskasum kasvas esimeses kvartalis lausa 83 protsenti, 3,84 miljardi dollarini (1,33 senti aktsia kohta). Kohandatud puhaskasum aktsia kohta oli 1,13 dollarit, FactSeti küsitletud analüütikud ootasid näitajaks 1,02 dollarit.

Ettevõtte käive kasvas 1 protsendi võrra, 123,9 miljardi dollarini, mis jäi ootustele alla. Analüütikud prognoosisid käibeks 125,3 miljardit dollarit.

USA võrreldavate poodide müügikasv oli aga 3,4 protsenti, analüütikud ootasid näitajaks 3,2 protsenti. E-kaubanduse müük tõusis 37 protsenti, millele aitas kaasa asjaolu, et aina rohkem inimesi ostab toidukaupu interneti kaudu. Tubakamüük aga langes.

Ettevõtte aktsia on täna New Yorgi börsil kallinenud 3,4 protsenti, 103,3 dollarini. Viimase 12 kuu jooksul on aktsia tõusnud 17 protsenti, Dow Jonesi indeks on samal ajal lisanud 3,6 protsenti ja S&P 500 4,7 protsenti.

Hetkel kuum