Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kolm olulist asja, mida dividendifookusega ETFi valides silmas pidada

Hea dividendifookusega ETFi valides on lisaks dividendimäärale veel kaks olulist tegurit, mis tulemust mõjutavad.

Esimene soovitus: võimalusel eelista neid fonde, mille kohta on dividendimaksete ajalugu kättesaadav ka kriisiaastate 2008–2009 kohta. Või kui fondi enda kohta statistika puudub, siis vähemalt pakub fondivalitseja/indeksi kompanii ligipääsu ETFi alusindeksi pikale ajaloole.  Foto: EPA

Dividendiaktsiate populaarsus kõigub. Kord tähtsustavad investorid regulaarselt laekuvat omanikutulu, kuid järgmisel hetkel jällegi niinimetatud populaarseid kasvuaktsiaid. Praegu on finantsturgudel taas ebastabiilne aeg, mil investoreid tõmbab dividendiaktsiate poole. Alljärgnevalt toon välja kolm aspekti, millele tasub mõelda dividendifookusega ETFi valides.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum