Börsiuudised
Ainult tellijale

Merko kasum kasvas, kuid käive langes

Pikaajalised Merko Ehituse investorid, kes jälgisid täna aktsia hinna langust, rõõmustasid, et nüüd saab aktsiaid odavamalt juurde osta, sest ehitusettevõtte bilanss on tugev ja viimane kvartal oli kasumlikkuse mõttes eriti võimas.

Neljandas kvartalis kerkis Merko puhaskasum tänu korterite müügile kolmandiku võrra ja Veerenni arenduse müük, mis eelmises kvartalis algas, toob suurema enamiku rahast hoopis käesolevasse aastasse.  Foto: Andras Kralla

See, et Merko dividendi langetas, oli investorite sõnul üsnagi ootuspärane, sest ettevõte keskendub kasumlikkuse ja kvaliteedi kasvatamisele ja maksab siiski välja üle poole (65%) viimasel aastal teenitud tulust. Dividenditootlus on tänase aktsia hinna juures 5,9% ja investorite sõnul on ehitussektori ettevõtete kohta Merkol hea marginaal, mida on üldiselt keeruline saavutada.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum